Online kennissessie: sociaal ondernemen

09-04-2024

In de online kennissessies 'Boost het budget van je bewonersinitiatief' belichten we steeds een financieringsvorm uit onze Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering. Dit doen we aan de hand van een praktijkverhaal van een initiatief uit het land.

Op maandag 22 april deelt Joost Krop van Buurtwerkplaats De Buren (Schiedam-Oost) zijn ervaringen met sociaal ondernemen. Zijn buurtwerkplaats, die in 2017 is opgericht met gemeentelijke subsidie, heeft zich in de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld tot een sociale onderneming. Naast financiële onafhankelijkheid en minder bureaucratische rompslomp biedt sociaal ondernemerschap meer vrijheid om de eigen koers te bepalen en in te spelen op kansen in de markt. Maar het brengt ook risico's en dilemma's met zich mee. Hoe behoud je bijvoorbeeld als professioneel ondernemer de 'gunfactor'? En met welke diensten en producten kun je geld verdienen én maatschappelijke meerwaarde creëren? Joost wisselt hierover graag van gedachten met collega-initiatieven en vertelt welke keuzes hij zelf heeft gemaakt.

Voor wie?
Bewonersinitiatieven op het gebied van welzijn, zorg en wonen.

Datum en tijd
Maandag 22 april 2024, 17.00-18.00 uur (digitale inloop vanaf 16.50 uur). Online via Zoom. Je ontvangt de link na aanmelding.
 
Aanmelden
Je kunt je voor elke sessie apart aanmelden, of voor meerdere sessies in één keer. Deelname is gratis!

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen