Online kennissessie: uitdaagrecht

23-11-2023

In vijf korte, kernachtige online kennissessies gaan we in op verschillende financieringsbronnen voor bewonersinitiatieven. Op maandag 11 december duiken we dieper in het 'right to challenge', oftewel het uitdaagrecht.

In steeds meer dorpen en wijken maken bewonersinitiatieven gebruik van het uitdaagrecht ('right to challenge') om (delen van) de groenvoorziening, het welzijnswerk of andere publieke taken over te nemen. Omdat ze het beter, efficiënter en vaak ook tegen aanzienlijk lagere kosten kunnen. Ze creëren er bovendien werkgelegenheid in de wijk mee waardoor ook de bijbehorende geldstromen worden omgebogen en de wijkeconomie een boost krijgt. Goed om te weten: je kunt óók in kleinere projecten gebruikmaken van het uitdaagrecht. 
 
Ben je benieuwd of het uitdaagrecht ook iets voor jouw initiatief is? Op maandag 11 december organiseert Nederland Zorgt Voor Elkaar een online kennissessie over dit thema. Kristel Jeuring van LSA bewoners praat je bij over de laatste stand van zaken rondom de wettelijke verankering van het uitdaagrecht en geeft praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. En Annet van Otterlo vertelt hoe het de Afrikaanderwijk Coöperatie in de Rotterdamse Afrikaanderwijk is gelukt om verschillende publieke taken naar zich toe te trekken en zo maar liefst 150 wijkbewoners aan werk te helpen.
 
Dit is de tweede in de reeks kennissessies 'Boost het budget van je bewonersinitiatief!', waarin we verschillende financieringsvormen uit onze Wegwijzer Toekomstbestendige financiering onder de loep nemen.
 

Voor wie?
Bewonersinitiatieven op het gebied van welzijn, zorg en wonen.

Datum en tijd
Maandag 11 december 2023, 17.00-18.00 uur (digitale inloop vanaf 16.50 uur). Online via Zoom. Je ontvangt de link na aanmelding.
 
Aanmelden
Je kunt je voor elke sessie apart aanmelden, of voor meerdere sessies in één keer. Deelname is gratis!
  
Volgende kennissessies uit deze reeks:

  • Maandag 26 februari 2024, 17.00–18.00 uur: Fondsenwervende evenementen
  • Maandag 22 april 2024, 17.00–18.00 uur: Thema volgt 
  • Maandag 24 juni 2024, 17.00–1800 uur: Thema volgt

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen