29 september: derde Dag van de Dorpsondersteuner

01-09-2023 {0} reacties

Het wordt zo langzamerhand een traditie: de jaarlijkse Dag van de Dorpsondersteuner. Een bijzondere middag met bijdragen van inspirerende sprekers en veel gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?
Dorpsondersteuners, wijkconciërges, buurtassistenten en anderen met een coördinerende functie in wijk of dorp. Ook initiatiefnemers, bestuursleden en gemeente- en welzijnsprofessionals die (willen) samenwerken met dorpsondersteuners zijn van harte welkom. Stuur deze uitnodiging dus gerust door.

Sinds de voorgaande Dag van de Dorpsondersteuner in Biest-Houtakker is er veel gebeurd:

  • In diverse regio’s zijn leergangen en intervisies gestart. Hoe zien die eruit en welke vormen spreken aan?
  • Er is een functie- en competentieprofiel opgesteld. Is dit compleet en is het als (voorlopig) basisprofiel bruikbaar?
  • Er zijn lokale en regionale samenwerkingsvormen met andere disciplines ontstaan, met name op het grensvlak van zorg en sociaal domein. Wat levert deze samenwerking op en hoe kunnen we die bestendig maken?
  • Er wordt gewerkt aan een verantwoordingsmodel dat gebruikt kan worden naar gemeentes en andere subsidiegevers. Welke eisen moeten we aan een dergelijke registratie stellen?
  • Functioneert het online platform voor dorpsondersteuners goed voor iedereen?

Dit alles komt op 29 september aan bod, in de vorm van onderling uitwisselen van ervaringen, workshops en plenaire oriëntatie op samenwerking en ontwikkeling. Als je nog andere zaken weet die deze dag verder inhoud kunnen geven, laat het ons dan weten!
 
Programma
We starten om 12.00 uur met een eenvoudige doch voedzame lunch en sluiten rond de klok van 16.00 uur met een hapje en een drankje. Voorafgaand aan het programma kun je om 11.00 uur een rondleiding in het Woonzorgcentrum van Vledder krijgen.

In de loop van september wordt het definitieve programma gecommuniceerd. 

Locatie
Dit jaar zijn we te gast in het altijd bruisende Drenthe. En wel in het dorp Vledder, de thuisbasis van een bewonersinitiatief dat op eigen kracht een woonzorgcentrum heeft gebouwd om oudere dorpelingen de gelegenheid te geven in het dorp te blijven wonen.

De Tippe
Lesturgeonplein 5
8381 BX Vledder
0521-381737

Samen reizen
Wil je graag komen maar heb je geen vervoer? Heb je een of meer plekken in de auto over? Laat het ons weten en geef je contactgegevens door. Als er behoefte blijkt aan de inzet van een touringcar met een of meer centrale opstapplekken, horen we dat ook graag.

Aanmelden
Graag vóór 27 september. Dat kan online.
 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen