Twee nieuwe MAEX Impulsen

24-08-2023

In september komen twee nieuwe MAEX Impulsen beschikbaar: een voor de regio Groot-Rijnmond & Moerdijk (voor energietransitie en verduurzaming) en een voor Overijsselse initiatieven die hun organisatiekracht duurzaam willen versterken.

Impuls Energie
Initiatieven in de regio Groot-Rijnmond & Moerdijk opgelet: tussen 19 september en 3 oktober 2023 staat de MAEX Impuls Energie open voor aanvragen. Er is een bedrag van in totaal 220.000 euro beschikbaar, verdeeld over twee soorten aanvragen: Energietransitie en Verduurzaming. 

De categorie Energietransitie betreft initiatieven die impact maken op het gebied van de energietransitie, zoals energiecoöperaties of ecodorpen. Zij kunnen geld aanvragen voor het versterken en/of professionaliseren van hun organisatie. Bijvoorbeeld door energiecoaches op te leiden, energie-klusteams te faciliteren of te investeren in een IT- of administratiesysteem.

In de categorie Verduurzaming is geld beschikbaar voor initiatieven die hun eigen organisatie willen verduurzamen. Daarbij kun je denken aan de aanschaf van zonnepanelen voor het ontmoetingscentrum, een elektrische buurtbus of een inductiekookplaat voor de eetclub.

Het aanvragen van een MAEX Impuls is relatief eenvoudig. Heb je nog vragen? Neem contact op met impuls@maex.nl of meld je aan voor de online MeetUp op woensdag 6 september om 11:00 uur.

Impuls Overijssel
Deze Impuls, waarin in totaal 60.000 euro beschikbaar is, staat open voor initiatieven die in Overijssel een bijdrage leveren aan een van de volgende Sustainable Development Goals: Goede Gezondheid en Welzijn, Gendergelijkheid, Ongelijkheid verminderen, Duurzame Steden en Gemeenschappen en/of Partnerschappen om doelstellingen te bereiken op lokaal niveau (wijk en/of buurt). Uitgebreide informatie over de voorwaarden vind je op de website van MAEX. Meer weten? Op dinsdag 5 september kun je om 15.00 deelnemen aan de online MeetUp.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen