Eerste dialoog Passende Zorg

25-05-2023

Om te bewegen richting 'passende zorg' - effectieve zorg die waar mogelijk dicht bij de patiënt wordt geboden en die meer is gericht op gezondheid en kwaliteit van leven dan op medicaliseren - is samenwerking tussen de informele zorgnetwerken en de formele zorg essentieel.

Het aantal zorgzame gemeenschappen in Nederland groeit gestaag. Tegelijkertijd staan de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van onze gezondheidszorg in toenemende mate onder druk. Om te bewegen richting 'passende zorg' - effectieve zorg die waar mogelijk dicht bij de patiënt wordt geboden en die meer is gericht op gezondheid en kwaliteit van leven dan op medicaliseren - is samenwerking tussen de informele zorgnetwerken en de formele zorg essentieel.

Om deze twee werelden nader tot elkaar te brengen, organiseerden we samen met Zorginstituut Nederland de ‘Passende zorg-dialoog: brug tussen formele en informele zorg’. Vertegenwoordigers van informele zorgnetwerken (Austerlitz Zorgt, De Wulverhorst Oudewater, LaefHoês America, Liv inn, Morgenstond Den Haag en Voorzorgcirkels) gingen in Austerlitz in gesprek met huisartsen, medisch specialisten, zorgbestuurders en zorgverzekeraars. Hierbij was ook Koningin Máxima aanwezig.

Lees het verslag met de inzichten die deze dialoog heeft opgebracht. Hieronder zie je een korte impressie van de dag.

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen