Zorgzame buurten trotseren het systeem

11-05-2023

Zorgzame gemeenschappen zijn onmisbaar om de ouderenzorg toekomstbestendig te maken. Maar het systeem ligt nog té vaak dwars bij domeinoverschrijdende initiatieven. Daarom presenteerden Marcel Canoy, Jan Smelik en Marcel Ham dinsdag de bundel Zorgzame buurten aan de Tweede Kamer.

Zorgzame gemeenschappen zijn onmisbaar om de ouderenzorg toekomstbestendig te maken. Maar het systeem ligt nog té vaak dwars bij domeinoverschrijdende initiatieven. Daarom presenteerden Marcel Canoy, Jan Smelik en Marcel Ham dinsdag de bundel Zorgzame buurten - Inspirerende initiatieven die het systeem trotseren aan de Tweede Kamer. In deze bundel, die namens NLZVE is samengesteld door Daniëlle Harkes en Jan Smelik, zijn vijftien inspirerende voorbeelden opgenomen die het systeem weten te trotseren en zorgzame gemeenschappen realiseren. Kamerleden Nico Drost, Wieke Paulusma en Joba van den Berg namen de bundel in ontvangst.

Meer informatie vind je in het persbericht op de website van Movisie. Je kunt de bundel hier downloaden.

 

Verder praten? Kom naar het symposium!
Naar aanleiding van het verschijnen van het manifest Gezond ouder worden doe je samen in de buurt en de bundel Zorgzame buurten - Inspirerende initiatieven die het systeem trotseren organiseren Marcel Canoy, Movisie, Nederland Zorgt voor Elkaar en Vilans samen met Ymere een symposium over zorgzame samenlevingen. (zie de agenda)

Je bent niet alleen van harte uitgenodigd dit symposium bij te wonen, maar vooral ook om die middag een pitch te houden voor een zorgzame samenleving. Dat mag een succesverhaal zijn, een verhaal over teleurstellingen of alles daar tussenin.

Aanmelden (voor deelname en/of voor het houden van een pitch) kan bij Marcel Ham, hoofdredacteur van Socialevraagstukken.nl (M.Ham@movisie.nl).

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen