Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering

20-10-2022

Voor meer dan de helft van de bewonersinitiatieven is financiering een voortdurende uitdaging. In de startfase is nog relatief makkelijk aan geld te komen, maar om je initiatief te bestendigen of te laten doorgroeien is structurelere financiering wenselijk.

Hoe zorg je voor een gezonde financiële basis op langere termijn. Wat werkt en past bij jouw initiatief? Hoe pakken andere initiatieven het aan? De onlangs gelanceerde Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering helpt je deze vragen te beantwoorden. Met een eenvoudige ‘zelftest’ breng je je huidige inkomstenbronnen visueel in kaart. Vervolgens kun je je inlezen in de verschillende mogelijkheden om geld voor je bestaande en/of nieuwe activiteiten te genereren. Leent jouw initiatief zich wellicht voor crowdfunding? Liggen er kansen in het nieuwe uitdaagrecht? Wil je risico’s spreiden door meerdere inkomstenbronnen aan te boren? Laat je inspireren door de voorbeelden en ervaringen van andere initiatieven in het land en bepaal je nieuwe strategie. Tot slot kun je in de zelftest meerdere toekomstscenario’s uitwerken.

Je vindt de  Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering op deze website. Download de zelftest en ga direct aan de slag. Of meld je aan voor een van onze dubbelworkshops, waarin we het werken met de wegwijzer combineren met het Veranderverhaal, een handige tool om de toegevoegde waarde van jouw initiatief op de lokale gemeenschap scherp te krijgen. De eerste dubbelworkshop vindt plaats op vrijdag 2 december in Amersfoort. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan bij Christien Innikel via christien.innikel@nlzve.nl

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen