30 september: Tweede Dag van de Dorpsondersteuner!

09-09-2022

Op vrijdag 30 september is het dan zover: de tweede landelijke Dag van de Dorpsondersteuner!  Een middag om te horen welke ontwikkelingen er in en om deze beroepsgroep gaande zijn en om met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen.

Het afgelopen jaar is van alles gebeurd rondom de dorpsondersteuner. Zo heeft een recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen de sociale winst in dorp en buurt inzichtelijk gemaakt. Een belangrijke stap in de erkenning van de rol van de dorpsondersteuner. De onderzoekers delen hun bevindingen met ons. 
Daarnaast staat Anneke van Dijk, actie-onderzoeker in de zorg, uitgebreid stil bij de samenwerking tussen de dorpsondersteuner en de formele zorg. En uiteraard is er alle ruimte om met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?
Dorpsondersteuners, wijkconciërges, buurtassistenten en anderen met een coördinerende functie in wijk of dorp. Ook initiatiefnemers, bestuursleden en professionals die samenwerken met dorpsondersteuners zijn uitgenodigd.

Programma op hoofdlijnen:

  • 12.30 uur: Ontvangst met soep en een broodje
  • 13.00 uur: Opening door Ben van Essen en de Coöperatie Biest-Houtakker
  • 13.30 uur: Verdiepende presentaties op thema’s: De sociale winst van de dorpsondersteuner en Samenwerking met de formele zorg
  • 14.00 uur: Pauze
  • 14.15 uur: Interactieve sessie: groepsgesprekken over de thema’s en aansluitend plenaire terugkoppeling met voorlopige conclusies
  • 16.00 uur: Mededelingen en afsluiting, gevolgd door een borrel

Locatie
Dorpsgebouw 't Gebint
Biestsestraat 38C
Biest-Houtakker

Aanmelden kan tot 27 september via onderstaande link.

  Aanmelden voor de Dag van de Dorpsondersteuner  

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen