Terugblik Inspiratiemiddag

18-11-2021

We kijken, inmiddels met enige weemoed, terug op een energieke en inspirerende middag waarin we ‘Ruim baan gaven voor bewonersinitiatieven’ op het gebied van welzijn, zorg en wonen.

We zagen veel onderlinge herkenning en aanmoediging, hernieuwde ontmoetingen en nieuwe connecties. Mensen spraken over ‘meer kampvuurgesprekken organiseren’ en het belang van ‘lokaal en dichtbij’ en ‘in contact met en vanuit bewoners blijven handelen’. Ook werden ideeën geopperd voor ‘meer experimenteerruimte’ (en bijbehorende impact financiering) en ‘de pareltjes van mensen’ vinden in je netwerk waarmee je wel verder kunt komen. Op de website van KNHM vind je de aftermovie en een terugblik in beeld en tekst op dit inspirerende evenement. Wil je verder groeien in gemeenschapskracht rondom welzijn, zorg en wonen, doe dan mee met de Leergang Goed Ouder worden en/of de Masterclass Financiering van collectieve woonvormen van de Ella Vogelaar Academie.

We bedanken alle sprekers en workshopleiders nogmaals voor het delen van hun verhalen, drijfveren en dilemma’s. Het bezoek van Koning Willem Alexander zagen we als een grote aanmoediging om deze beweging van zorgzame gemeenschappen ‘het nieuwe normaal’ te maken. Wij zullen ons samen met Triodos Bank en KNHM foundation daarvoor inzetten en zijn uiteraard bereikbaar om te sparren en waar mogelijk te ondersteunen om gemeenschapskracht op welzijn, zorg en wonen te helpen realiseren. 

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen