Eerste ZorgSaamWonen Award in het teken van eenzaamheid en wonen

28-06-2021 {0} reacties

De aanpak van eenzaamheid staat volop in de belangstelling. Helaas is nog onderbelicht dat ook de gebouwde omgeving kan bijdragen aan het voorkómen of verminderen van eenzaamheid in wijken, buurten en dorpen. Daarom staat de eerste ZorgSaamWonen Award dit jaar in het teken van eenzaamheid en wonen.

Met als motto: ruimte voor ontmoeting. We zoeken voorbeelden in de gebouwde omgeving, fysieke ingrepen die helpen eenzaamheid tegen te gaan, zoals aantrekkelijke wandelroutes, brede galerijen, strategisch geplaatste bankjes, ontmoetingsruimten, etc. Het doel van de prijsvraag is het bieden van erkenning aan inspirerende voorbeelden, het werken aan meer bewustzijn en het activeren van partijen om ook vanuit het fysieke domein eenzaamheid tegen te gaan.

Van 15 juni t/m 15 september 2021 kunnen projecten worden aangemeld voor de ZorgSaamWonen Award 2021. Aanmelding staat open voor individuele burgers, groepen burgers, vrijwilligersorganisaties, architecten, ontwikkelaars, woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties en andere non-profit- en for-profit-organisaties en overheden. De ZorgSaamWonen Award 2021 kent één winnaar van de publieksprijs, en één winnaar van de vakjuryprijs. Schrijf je eigen organisatie is of draag een partij voor! 

Meer informatie vind je op de website van ZorgSaamWonen.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen