WBTR: Nieuwe wettelijke verplichtingen voor verenigingen en stichtingen

11-05-2021

Verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de aansprakelijkheid van bestuursleden.

De reikwijdte van de wet is veel groter dan alleen het aanpassen van statuten. Dat is echt onvoldoende. De wet stuurt op het vastleggen van basisregels voor bestuur en toezicht. De rol van het toezicht wijkt duidelijk af van de verplichtingen voor verenigingen tot nu toe.
Om het bewonerscollectieven gemakkelijk te maken om aan de wet te voldoen, heeft NLZVE zich als partner aangesloten bij een collectief van koepels, zodat bewonerscollectieven ondersteuning kunnen krijgen bij het op orde brengen van de organisatie. Hier staat een kleine vergoeding (120 euro ex BTW) tegenover. Alle informatie is te vinden op een speciale website.
Voor wie het zelf liever regelt, is de informatie op de website van NOV interessant. Ook bij LEGALlab vind je veel informatie.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen