Oogstfeest Bewonersexpeditie Gemeenschapskracht

24-11-2020

Op 10 december delen initiatiefnemers Harry Troelstra, Sharona A. Ceha en Wilma de Buck de oogst van de Bewonersexpeditie Gemeenschapskracht. Wat heeft het gebracht, wat is er geleerd en wat kan de volgende stap van deze expeditie zijn?

Vandaag delen we de opbrengsten van de Bewonersexpeditie Gemeenschapskracht, de werkende principes en de ervaringen van Harry TroelstraSharona Ceha en Wilma de Buck als initiatiefnemers van deze expeditie. Wat heeft het ons gebracht en wat hebben we geleerd?

We delen wat we hebben verzameld, en verkennen wat een mogelijke volgende stap van deze expeditie kan zijn. Je bent van harte welkom om aan te sluiten, ook als je er niet eerder bij was!

Werkende principes van gemeenschapskracht
De Bewonersexpeditie Gemeenschapskracht vertrok tijdens het We Doen Het Samen! Festival in september 2020. In iedere online ontmoeting stond een ander thema centraal en lieten we ons inspireren door een ander praktijkverhaal met eigen(wijze) antwoorden en andere ervaringen. In juli onderzochten we de werkende principes van gemeenschapskracht met Meta de Vries van Buurtcoƶperatie Oostelijk Haven Gebied Amsterdam. In september gingen we met Piet Verhoeven van Coƶperatie Esbeek dieper in op de volhoudbaarheid van gemeenschapskracht, de kunst om echt samen verder te komen en deel te zijn van een geheel dat toekomst heeft. In oktober stonden we met Jos van Wegen van Coopnet en anderen stil bij hoe we gemeenschapskracht samen mogelijk maken om na de pioniersfase te kunnen bestendigen. In november onderzochten we met Gul Dolap-Yavuz van Beytna het thema 'De moeite waard?'

En vanavond delen we de wekende principes als oogst van de expeditie.

Programma 
19:30 uur: Welkom bij de feestelijke afsluiting van de expeditie gemeenschapskracht!
19:45 uur: Opbrengsten expeditie: werkende principes en de reis
20:00 uur: Verdieping werkende principes (in groepen van 4-6 personen)
21:00 uur: Opbrengsten en inzichten met elkaar oogsten
21:30 uur: Afronding en vervolg

Aanmelden
Online via de website van de Ella Vogelaar Academie.

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen