Geslaagde Tweede Nationale Dialoog Gemeenschapskracht

04-04-2019

Tijdens het We Doen Het Samen Festival op 30 maart heeft de Tweede Nationale Dialoog Gemeenschapskracht plaatsgevonden. De bijeenkomst had maar liefst twee primeurs: de eerste kennismaking met de sociale onderneming 500Wijkcoƶperaties en de introductie van het Nationaal Convenant Gemeenschapskracht.

Tijdens de Tweede Nationale Dialoog Gemeenschapskracht gingen onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras ongeveer 100 aanwezigen met elkaar in gesprek over diverse onderwerpen, aan totaal 9 tafels. Met mentimeter werd de oogst van de dialoogtafels binnengehaald. Daaraan vooraf ging een levendig gesprek met drie (oud-)wethouders over de rol van de gemeente bij de samenwerking met actieve bewoners. 

Ook werd een korte introductiefilm getoond over 500Wijkcooperaties. Een sociale onderneminh-in-oprichting, die als landelijk service centrum voor wijk- en dorpscooperaties moet gaan fungeren. Wordt vervolgd!

Als afsluiting overhandigde Jan Smelik de eerste versie van het Nationaal Convenant Gemeenschapskracht aan Prof. dr. Nico van Meeteren die namens de Topsector Life Sciences & Health aanwezig was. U kunt hierover meepraten op ons forum.

U kunt een foto-impressie van de bijeenkomst downloaden.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen