Koninklijk Paar bezoekt Rheinland-Pfalz vanwege geboortedag v.d. grondlegger van de coöperatie

11-10-2018

Gisteren was een bijzondere dag in Mainz. Enkele actieve bewoners, waaronder Ben van Essen (adviseur Nederland Zorgt Voor Elkaar), Anne Hilderink en Jan Smelik (coördinator Nederland Zorgt Voor Elkaar), waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het bezoek van het Koninklijk Paar aan Rheinland-Pfalz.

Dit bezoek stond in het teken van de 200-jarige geboortedag van Friedrich Wilhelm Raiffeisen, de grondlegger van de coöperatie (bij ons bekend van de Ra(iffeisen)bo(erenleen)bank). Het thema van coöperatieve samenwerking vanuit bewoners gaat ons koningshuis aan het hart en het bezoek past in een reeks van bezoeken van de Koning aan bewonersinitiatieven, zoals onlangs aan Kloosterburen. In de ochtend vond een workshop plaats met Duitse en Nederlandse pioniers op het gebied van coöperatieve samenwerking. Tijdens de aansluitende lunch met Willem-Alexander en Maxima hield 'commons prof' Tine de Moor een gloedvol betoog voor meer aandacht van de politiek en media voor de nieuwe initiatieven vanuit #burgers, waaronder zorg- en energiecoöperaties. Nederland Zorgt Voor Elkaar bleef hierbij niet onvermeld.

#gemeenschapskracht #bewonersinitiatief #zorg

Link naar een kort videofragment hierover op de Duitse TV

Link naar het bericht van Hugo de Jonge hierover:

https://www.facebook.com/hugodejongeVWS/videos/704213696601296/?__xts__[0]=68.ARDEEkkOJC_iAMbmBTPsrNXjRabERM7Rpl4EyoRasrMmf80bl2Q8wlqODdH1k_AyBIrOdL4y4uoKODQsaXqOMr8c-E2f7BGxcXahsRXQvvivhzUB0XG52B7ovgCXmFtqOQvMDPHYKZtUZQ_QdFE8zS1PnnqVv3ZQdnW-i8_8exAg-_XqZaBl&__tn__=-R

 

 

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen