1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht

11-04-2018

Nederland Zorgt Voor Elkaar is één van de organisatoren van deze bijeenkomst. Hier hopen we een doorbraak te forceren door met de systeemwereld in dialoog te gaan. Dat het besef echt doordringt dat we samen moeten werken aan een zorgzame samenleving.

Jij bent van harte welkom bij de 1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht op 17 mei 2018 in Stadion Galgenwaard te Utrecht.


Gemeenschapskracht is de positieve energie die vrij komt als mensen elkaar helpen om steeds meer doelen beter te bereiken door hun middelen te delen. Doel van de dialoog is deze kracht op het gebied van gezondheid, zorg, welzijn en participatie nog meer te waarderen.
 
 
Programma
 
14.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
 
15.00 uur: Opening door Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met overhandiging Actieprogramma Zorgzame Gemeenschappen door Nederland Zorgt Voor Elkaar .
 
Introductie van Gemeenschapskracht
 
'Gemeenschapskracht is er altijd geweest', prof. dr. Tine de Moor, hoogleraar Instituties voor collectieve actie in historisch perspectief van de Universiteit Utrecht.
 
'Uitdagingen voor de systeemwereld', Nathan Rozema, initiatiefnemer van Krachtstation Kanaleneiland en directeur Labyrinth Onderzoek & Advies.
INTERMEZZO over zingeving
 
16.00 uur: aftrap Nationale Dialoog Aan de hand van succesvolle praktijkvoorbeelden, stellingen en interactie met het publiek.
 
17.15 uur: Primeurs overhandigen aan drs. Jantine Kriens, algemeen directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Jos de Blok, directeur van Buurtzorg Nederland.
 
17.45 - 18.30 uur: Netwerkborrel Met de mogelijkheid om nader kennis te maken met inwonersinitiatieven en partners.
 
Praktijkvoorbeelden Voor de gepresenteerde praktijkvoorbeelden geldt dat a) de regie nadrukkelijk bij inwoners ligt, b) dat zij substantiële middelen hiervoor hebben gekregen, c) dat impact zichtbaar en voelbaar is in de wijk voor wijkinwoners en professionals d) dat het transitieproces onomkeerbaar is doordat middelen en/of (proces)verantwoordelijkheden zijn geborgd.


Primeurs De 1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht is het startsein voor:

Estafette 'Wijkdialogen'

Speciale uitgave Magazine Werkplaats

Wijkcontract Gezondheid 

Concept-motie 'Procesverantwoordelijkheid in de wijk'

Aanmelden Deelname aan de 1e Nationale Dialoog Gemeenschapskracht op 17 mei 2018 kost  € 95,- per persoon. Dankzij onze sponsoren is de bijeenkomst voor actieve bewoners gratis. Aanmelden kan via:  http://www.dialooggemeenschapskracht.nl

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen