Lokaler en efficiënter
Het startte in 2014 met een zorgverslimmings avond. Inmiddels zijn er tal van praktische initiatieven ontstaan. Er worden café’s georganiseerd rond bijvoorbeeld ADHD, dementie, autisme en kinderen met ernstige beperkingen, waar mensen ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Samen met het ziekenhuis is een tilcurus voor verpleegkundigen ook aanboden voor mantelzorgers in de wijk. Mensen die in een ingrijpende zorgsituatie terecht komen worden wegwijs gemaakt door ervaringsdeskundigen.
Inmiddels is Zorgverslimming ook coördinator en voorzitter van de Gezonde Wijk Alliantie, waarin o.a. huisartsen, buurtteams, welzijn, gemeente en thuiszorg samenwerken.
Zorgverslimming is een platform voor mensen om elkaar te ontmoeten, om zorgvragers en zorgaanbieders met elkaar te verbinden, maar ook om vragen te stellen. Kunnen we bijvoorbeeld in de wijk een logeerhuis opzetten? Of kunnen we de PGB lokaler en efficiënter organiseren? Kortom; hoe kunnen we met elkaar zorg en welzijn verslimmen?
Met elkaar weet je meer en samen kun je elkaar helpen
Masterlass Zorgverslimming
In Leidsche Rijn heeft het platform inmiddels een schat aan ervaring opgedaan en nu willen ze deze graag doorgeven aan andere ambitieuze wijken en initiatieven. Tijdens deze Masterclass Zorgverslimming laat initiatiefnemer Marco Redeman hoe het werkt in de praktijk. Wat is de kracht van het brede netwerk? Hoe organiseer je het? En welke rol kan je hebben als bewonersorganisatie om hier onderdeel van te zijn of om dit netwerk juist aan te jagen?
https://www.lsabewoners.nl/event/masterclass-zorgverslimming/