Werkconferentie: Het onderste Boven

Begin

05-04-2024 om 00:00

Einde

08-04-2024 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Netl Leemringweg 19, 8317 RD Kraggenburg

Met man en macht wordt gewerkt aan de voorbereidingen van de apotheose van ons Actieonderzoek: op 5, 6 en 7 april vindt in Kraggenburg een grote werkconferentie plaats, met als titel Het Onderste Boven.

Want dat is precies wat we gaan doen die dagen: onderzoeken hoe we van de onderstroom – al die kleinschalige initiatieven – de bovenstroom kunnen maken. Hoe maken we wat burgers zelf kunnen organiseren tot het nieuwe normaal?

De belangrijkste les die uit tien jaar participatiesamenleving getrokken kan worden, is dat burger en overheid elkaar nodig hebben om duurzaam de sociale sprong voorwaarts te maken. Dat vraagt om eenheid, vertrouwen en samenwerking op basis van wederkerigheid,en vooral om wederzijdse verplichtingen en inspanningen, vastgelegd in een nieuw verbindend deelgenootschap, een nieuwe strategie, op basis van fundamentele waarden.

Aan de werkconferentie wordt, naast vele actieve bewoners, onder andere meegewerkt door het Zorginstituut, HI Noord, PGGM, Zilveren Kruis, Health Holland en Univé.

Voor het dagprogramma van zaterdag worden burgerinitiatieven uit het hele land uitgenodigd om intensief in gesprek te gaan. Zondag gaan we de werkwijze van het nieuwe deelgenootschap ontwerpen in teams, op basis van thema’s en uitkomst van zaterdag . Hierbij werken ervaringsdeskundigen uit de burgerinitiatieven samen met ervaringskennis en talent van juristen, financiers, bestuurders, ambtenaren, kunstenaars, wetenschappers en anderen.

Er is nog beperkt plaats op de zaterdag, voor mensen die bij een zorgzame gemeenschap betrokken zijn. Aanmelden kan online. Deelname is gratis!

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen