Webinar: Right to Claim

Begin

04-07-2023 om 10:00

Einde

04-07-2023 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Macht wordt niet zomaar uithanden gegeven. Zorg in de Meent wil de macht over de zorg in handen geven van mensen in een gebied. Hoe kunnen we die macht dan organiseren?

Zorg in de Meent is een initiatief van Jeroen den Uyl en Jeanet Bouw.  De centrale missie van Zorg in de Meent is: de macht over de zorg moet weer in handen komen van de bewoners in een gebied. Dat roept een hoop vragen op, zoals:

  • Hoe kunnen we die macht dan organiseren?
  • Welke mogelijkheden biedt de wet nu al?
  • Wat kunnen we leren van andere domeinen om het recht in eigen handen te krijgen?
  • Hoe kun je met andere (zorg)instanties samenwerken als je een bevoegdheid kan losweken en in eigen beheer neemt?
  • Hoe behoud je je eigen manier van werken in de samenwerking met andere zorginstellingen en onder toezicht van de gemeente?

Tijdens het webinar 'Right to Claim' geeft Thijs van Mierlo, directeur van LSA, zijn kijk op het arsenaal van middelen die ons ter beschikking staan en waar we van kunnen leren.

Kosten
Deelname is gratis.

Aanmelden

 

Over Zorg in de Meent
De zorg in Nederland is toe aan een fundamentele verandering. Het gaat dan niet alleen om zorg maar ook over welzijn, waarbij zowel de medische als de welzijnskant van zorg meegenomen moet worden. In de toekomst zal deze brede zorg in de regio georganiseerd worden, waarover de bewoners de lead hebben. Het doel van Zorg in de Meent is dan ook dat bewoners samen de zorg gaan besturen. Zo beslissen, betalen en genieten ze samen van de zorg die hen past. Dit gebeurt in een eenduidig en helder gekaderd gebied, zoals een buurt of een wijk. Door de bewoners alle ruimte te geven in het bepalen van de zorg zal de blik ruimer zijn. Zorg wordt zo verbreed tot gezondheid, want bewoners denken niet in schotten en potjes.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen