Verbindingsfestival Samen Buurten

Begin

14-11-2022 om 10:00

Einde

14-11-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kunstlinie, Almere

Samen Buurten is het kennis- en netwerkfestival waar wonen, werken en leven in Flevoland samenkomen.

Een unieke en inspirerende manier bijeen om te leren, te ontmoeten, oplossingen en vraagstukken te bespreken, maar vooral ook elkaar te inspireren op het gebied van het creëren én behouden van fijne buurten om in te wonen, werken en leven.

We leven langer, worden ouder, wonen langer zelfstandig thuis en hebben te maken met structurele uitdagingen zoals een personeelstekort in de zorg en een algemeen woningtekort, waardoor er een uitdagende woningbouwopave voor ons ligt. Door deze maatschappelijke uitdagingen is in de provincie Flevoland de ambitie ontstaan om binnen haar regio inclusieve, gezonde, slimme, bereikbare, sociale en vitale buurten te creëren. Dit vraagt om integrale en domeinoverstijgende samenwerking tussen bijvoorbeeld (zorg)professionals, community builders, bewoners(groepen), wijkteams en alle andere betrokkenen vanuit buurten en organisaties in Flevoland. 

Het festival is voor buurtbewoners, professionals en domeinoverstijgende organisaties. 

Namens Nederland Zorgt Voor Elkaar is Jan Smelik een van de sprekers in de parallelsessies, waarin hij vertelt over het belang van zorgzame gemeenschappen voor het in stand houden van de zorg voor mensen die langdurig afhankelijk zijn van ondersteuning.

Meer informatie en aanmelden: https://samenbuurten.nu

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen