Dubbelworkshop: Veranderverhaal & Wegwijzer Toekomstbestedige Financiering

Begin

02-12-2022 om 10:00

Einde

02-12-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Witte Vlinder, Van Galenstraat 30, Amersfoort

Is jouw bewonersinitiatief toe aan een volgende stap? Of merk je dat het lastig is om anderen van de meerwaarde van jouw initiatief te overtuigen? In deze dubbelworkshop ligt de focus op de twee belangrijkste pijlers van jouw initiatief: de maatschappelijke impact en een solide financiële basis.

Die twee zaken zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je initiatief heeft geld nodig om impact te kunnen maken, en financiers vragen je die impact inzichtelijk te maken als voorwaarde voor financiering.

We gaan aan de slag met twee tools: het Veranderverhaal en de Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering.

Het Veranderverhaal vertelt wat jouw initiatief voor deelnemers, vrijwilligers en de buurt betekent en aan welke bredere maatschappelijke doelen het een positieve bijdrage levert. Hoe helderder je dat kunt uitleggen, hoe beter je anderen – fondsen, gemeenten, bewoners etc. – kunt bewegen tot samenwerking of financiering. We definiëren alle kenmerken van jouw initiatief en bouwen het verhaal stap voor stap op. Omdat we wisselend in- en uitzoomen, is de kans is heel groot dat je ook zelf tot verrassende inzichten komt!  

De Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering helpt je inzicht te krijgen in je huidige financieringsmix én te verkennen welke mogelijkheden er nog meer zijn om een gezonde financiële basis onder jouw initiatief te leggen. Met behulp van een eenvoudige zelftest nemen we de inkomstenbronnen van de startfase tot nu onder de loep, en werken we een of meer toekomstscenario’s uit. Na afloop heb je genoeg ideeën en inspiratie opgedaan om je initiatief nog steviger neer te zetten.

Doelgroep
Bewonersinitiatieven in welzijn, wonen en zorg

Groepsgrootte
3-5 initiatieven (2 personen per initiatief, bij voorkeur een bestuurslid/coördinator en een uitvoerend vrijwilliger)

Kosten
Gratis

Aanmelden
Vóór 25 november via christien.innikel@nlzve.nl

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen