Nacht van CollectieveKracht

Begin

16-09-2022 om 13:30

Einde

16-09-2022 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam

CollectieveKracht organiseert op 16 september de Nacht van CollectieveKracht op de campus van de Erasmus Universiteit. Tijdens dit evenement nemen bijna 30 verschillende sprekers zo'n 150 deelnemers mee in de wereld van burgercollectieven aan de hand van lezingen, workshops en verhalen. Kom je

Burgercollectieven groeien in aantal, omvang en maatschappelijke impact. Actieve burgers zoeken in dorpen, wijken en buurten in het ‘klein’ naar oplossingen voor ‘grote’ maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen. Onder meer op het gebied van energie, zorg, voedsel, natuur en wonen zetten burgercollectieven zich in voor een betere kwaliteit van hun eigen leefomgeving.

'Zonder wrijving geen glans'

De Nacht van CollectieveKracht gaat over de zoektocht van burgercollectieven in verschillende stadia van hun ontwikkeling. Blauwdrukken voor succes zijn er niet; wel leerzame ervaringen over wat wel en niet werkt. Onder het motto ‘Zonder wrijving geen glans’ vertelt een negental burgercollectieven over hun zoektocht, met aandacht voor successen en tegenslagen.

Vertrouwen en gedeelde waarden zijn van doorslaggevend belang in de ontwikkeling van burgercollectieven. Intern ligt daar de basis voor ledenbetrokkenheid, leiderschap en besluitvorming. Daarnaast speelt het wederzijdse vertrouwen van burgercollectieven met externe instanties als overheden en financiële instellingen een rol. In een bijzondere mix van lezingen en workshops gaan wetenschappers, ambtenaren en burgercollectieven in op deze thematiek van vertrouwen en gedeelde waarden.

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden op de site van CollectieveKracht

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen