Dag van de Dorpsondersteuner

Begin

30-09-2022 om 12:30

Einde

30-09-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Biest-Houtakker

Na de succesvolle eerste Dag van de Dorpsondersteuner komen we ook dit jaar weer bij elkaar om de ontwikkelingen rond de rol van dorpsondersteuners te belichten en met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Dit jaar zijn we te gast in Biest-Houtakker.

Nederland Zorgt Voor Elkaar en de Vereniging van Kleine Kernen Limburg nodigen je hierbij uit voor de tweede landelijke Dag van de Dorpsondersteuner op vrijdag 30 september 2022 van 12.30-17.00 uur in Biest-Houtakker (NB).

Het afgelopen jaar is van alles gebeurd rondom de dorpsondersteuner. Zo heeft een recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen de sociale winst in dorp en buurt inzichtelijk gemaakt. Een belangrijke stap in de erkenning van de rol van de dorpsondersteuner. De onderzoekers delen hun bevindingen met ons. 

Daarnaast staat Anneke van Dijk uitgebreid stil bij de samenwerking tussen de dorpsondersteuner en de formele zorg. En uiteraard is er alle ruimte om met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?
Dorpsondersteuners, wijkconciërges, buurtassistenten en anderen met een coördinerende functie in wijk of dorp. Ook initiatiefnemers, bestuursleden en professionals die samenwerken met dorpsondersteuners zijn uitgenodigd.

Programma

  • 12.30 uur: Ontvangst met soep en een broodje
  • 13.00 uur: Opening door Ben van Essen en de Coöperatie Biest-Houtakker
  • 13.30 uur: Verdiepende presentaties op thema’s: De sociale winst van de dorpsondersteuner en Samenwerking met de formele zorg
  • 14.00 uur: Pauze
  • 14.15 uur: Interactieve sessie: groepsgesprekken over de thema’s en aansluitend plenaire terugkoppeling met voorlopige conclusies 
  • 16.00 uur: Mededelingen en afsluiting, gevolgd door een borrel

Aanmelden

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen