Bewonersexpeditie Gemeenschapskracht

Begin

08-10-2020 om 19:30

Einde

08-10-2020 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Een online ontdekkingstocht langs bewonersinitiatieven. Om elkaar te ontmoeten, kennis te delen, inzichten op te doen rond vragen in eigen praktijken en om te ontdekken hoe we samen verder komen.

Tijdens het We doen het samen! Festival is de Bewonersexpeditie Gemeenschapskracht van start gegaan. Een online ontdekkingstocht (via Zoom) langs initiatieven waarin we elkaar ontmoeten, kennis delen, inzichten opdoen rond vragen in eigen praktijken en ontdekken hoe we samen verder komen. De Bewonersexpeditie wordt met bewonersinitiatieven en partners vormgeven door Harry Troelstra, Sharona Ceha en Wilma de Buck.  

Samen mogelijk maken

In iedere online ontmoeting staat een nieuw thema of vraagstuk centraal. Op 10 september onderzochten we de volhoudbaarheid van gemeenschapskracht, de kunst om echt samen verder te komen, deel te zijn van een geheel dat toekomst heeft. Op deze avond staat centraal hoe we gemeenschapskracht samen mogelijk maken om na de pioniersfase te bestendigen. Welk proces en welke samenwerking vraagt dit met actief betrokkenen, overheid en ondernemers? Welke vorm past hierbij (coöperatie, 'tussenheid', wijk-BV , deelgenootschap, platform of anderszins) en hoe vind je die met elkaar? We laten ons inspireren door de ervaringen van Frits Swinkels  en Jos van Wegen in Coopnet, Meta de Vries in Buurtcoöperatie Oostelijk Haven Gebied Amsterdam en  Piet Verhoeven in Coöperatie Esbeek.  

Meer informatie en aanmelden via de website van de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht.

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen