Webinar: Kleinschalige innovatieve woonvormen realiseren met de  Stimuleringsregeling Wonen en Zorg

Begin

07-07-2020 om 10:30

Einde

07-07-2020 om 11:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tijdens het webinar hoor je meer over bewonersinitiatieven op het gebied van wonen, zorg en welzijn en de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg voor financiering van initiatieven. Natuurlijk zijn er ook praktijkvoorbeelden, waaronder van Zorgerf Berkelland. Er is voldoende ruimte voor vragen.

Steeds meer 55-plussers nemen het heft in eigen handen en starten een initiatief om een levensloopbestendig woonproject te realiseren. Ook sociale ondernemers zien kansen om innovatieve kleinschalige woonvormen te bouwen. Deze initiatieven zijn hard nodig, want er is grote behoefte aan alternatieve woonvormen. Daar waar de financiering lastig is, kan de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg uitkomst bieden.

 
Programma

  • 10.30 uur Opening door ZorgSaamWonen, moderator Daniëlle Harkes 
  • 10.35 uur Burgerinitiatieven Wonen, Zorg en Welzijn, juist nu!, Jan Smelik, algemeen coördinator Nederland Zorgt voor Elkaar
  • 10.50 uur Stimuleringsregeling Wonen en Zorg, Frank van der Voort senior adviseur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • 11.05 uur Praktijkvoorbeeld Zorgerf Berkelland, Haidy Jansen initiatiefneemster
  • 11.20 uur Vraag & antwoord 
  • 11.40 uur Afronding
  • 11.45 uur Einde 

Doelgroep
Dit webinar is met name bedoeld voor initiatiefnemers van innovatieve kleinschalige woonvorm voor overwegend 55-plussers, sociale ondernemers die een kleinschalig woonzorgarrangement vanaf 5 wooneenheden willen realiseren, procesbegeleiders, gemeenten, woonzorgorganisatie, provincies, banken, financiers en ouderenorganisaties. 

Aanmelden
Via deze link

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen