Langs Zorgzame Dorpen

Begin

18-04-2020 om 10:00

Einde

18-04-2020 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kardinge

Stap in de bus en ga mee op excursie langs de drie zorgzame Groningse dorpen Middelstum, Wagenborgen en Kolham.

Samen bezoeken we 3 zorgzame dorpen:

Middelstum – Dorpscoöperatie MiddelSoam
De inwoners willen het voormalige woonzorgcentrum Hippolytushoes graag behouden voor het dorp, met zorgfunctie. De Dorpscoöperatie zet zich hiervoor in. Middelstum heeft een sterk vrijwilligersnetwerk, dorpsgenoten kunnen voor vraag en aanbod terecht bij het Dorpsloket. Daarnaast worden er allerlei dorpse activiteiten georganiseerd.

Wagenborgen – Vrijwilligersnetwerk Wagenborgen & Dorpsondersteuner
Het vrijwilligersnetwerk (VNW)  in Wagenborgen zet zich in voor de levenskwaliteit van kwetsbare inwoners, met name ouderen en mantelzorgers. Iedereen draagt een steentje bij. De aanleunwoningen van het inmiddels gesloten woonzorgcentrum bestaan nog. Daar vinden veel activiteiten plaats, zoals samen koken, handwerken en sjoelen. De Dorpsondersteuner heeft in Wagenborgen een belangrijke taak om de vrijwilligers te ondersteunen en aan te sturen. En dat lukt!

Kolham – Lang Leve Kolham 
Samen met dorpsbelangen en het dorpshuis hebben initiatiefnemers een prachtig onderzoek gedaan in het eigen dorp, naar ouder worden in combinatie met welbevinden, zorg en wonen. Hieruit is Lang Leve Kolham ontstaan, met drie doelen: het organiseren van activiteiten, het inrichten van een Dorpsloket en het levenssloopgeschikt maken van  particuliere woningen stimuleren, maar ook een eigen, veilige woonvorm bouwen in het dorp.

Aanmelden kan online.

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen