De schouders onder een nieuwe wijkaanpak

Begin

13-03-2020 om 13:00

Einde

13-03-2020 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het Wilde Westen Everard Meijsterlaan 1b 3533 CK Utrecht

Gesprek met open uitnodiging, op initatief van LSA Bewoners.

Het gaat niet overal goed met onze wijken. Stoppen met investeren in leefbaarheid, sociale samenhang en sociaal-economische perspectieven heeft natuurlijk consequenties. Die consequenties worden nu ook tastbaar en voeden het publieke debat.

Een aantal recente krantenkoppen: ‘ Sociale segregatie neemt toe in wijken in Nederland’, ‘ arm en rijk mengen lost segregatie in Nederland juist niet op’ ‘ In Kanaleneiland wonen niet alleen arme, miezerige, zielige mensen’. In dat publieke debat worden ook allerlei analyses gepresenteerd. LSA is natuurlijk blij met deze aandacht en ideeën om wijken weerbaarder te maken. Kortom: het is tijd voor een goed gesprek om al deze perspectieven en ideeën bij elkaar te brengen.

Een goed gesprek

Er wordt gestart met een aantal pitches waarin verschillende mensen de voor hen essentiële principes om wijken weerbaarder te maken toelichten. Er hoeven nu geen kant-en-klare oplossingen te zijn. LSA grijpt juist dit moment aan om de ideeën die er zijn beter te begrijpen, na de pitches gaan de deelnemers dan ook de diepte in. LSA hoopt met dit gesprek een gezonde basis te leggen om samen aan weerbare wijken te werken.


Aanmelden kan online.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen