We Doen Het Samen! festival

Begin

28-03-2020 om 11:00

Einde

28-03-2020 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Prodentfabriek, Eemplein Amersfoort

Het jaarlijkse festival voor bewonersinitiatieven

Het We Doen het Samen! festival is een jaarlijks event waarin initiatieven van actieve bewoners zichtbaar gemaakt worden. Daarmee kunnen we elkaar inspireren en aanmoedigen om samen te werken aan een nieuwe samenleving. Tijdens het We Doen het Samen! festival willen alle partners actief burgerschap stimuleren en het succes van vele lokale initiatieven in héél Nederland laten zien en vieren.

Het festival wordt georganiseerd door een partnerschap van een groot aantal fondsen en koepelorganisaties die zich richten op het versterken van de sociale cohesie en actief burgerschap in dorpen, buurten en wijken. KNHM Foundation en VSBfonds hebben in 2017 het initiatief genomen en zich gecommitteerd aan het festival voor een periode van drie jaar (2018, 2019 en 2020). In 2018 hebben Stichting DOEN, Oranje Fonds, Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE) en LSA zich aangesloten als initiatiefnemer en kernpartner, gevolgd in 2019 door NOV. Naast de kernpartners zijn er zo’n 15 partners die zich hebben aangesloten om het festival mogelijk te maken. We doen het samen!

Het festival biedt inspiratie, informatie, gezelligheid, praktische tips, inzichten en financiële mogelijkheden voor projecten of initiatieven. Het programma bestaat uit een breed samengesteld workshopprogramma, Buurtplein (projecten- en fondsenmarkt), Toekomstdenkers (inspirerende sprekers), Donatie op Locatie (VSBfonds), Proeverij van de Academie Gemeenschapskracht (NLZVE), De Bioscoop (documentaires), uitreiking van Kern met Pit prijs (KNHM foundation), uitreiking Nationale Vrijwilligersprijzen (NOV) en een randprogramma.

Nadere informatie volgt!

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen