Kennisbijeenkomst: Ouderen thuis in de wijk

Begin

20-01-2020 om 12:15

Einde

20-01-2020 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wijkcentrum de Burgerij. Van Hogendorpweg 58a, 4384 HA Vlissingen

Wie actief is in zijn buurt, komt mensen van verschillende generaties tegen. Zeker ook ouderen. Heb jij je al eens afgevraagd wat het betekent om ouder te worden en te zijn in je wijk? En wat betekent dit voor jouw buurtinitiatief? Hoe kunnen wij samen met die ouderen ervoor zorgen dat ze zich thuis (blijven) voelen in de wijk? Wat hebben we daarvoor nodig? 

KNHMStichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo organiseren deze bijeenkomst. Onder de naam 'Thuis in deze tijd’ houden zij zich nu een aantal jaar bezig met ouder worden in de wijk. Via onderzoek, gesprekken en projecten ontdekten zij dat de beeldvorming rondom ouder worden en ouderdom soms erg stereotiep is, wat participatie in de weg staat. Ook merkten ze dat er weinig acceptatie van ouderdom is. Opvallend genoeg geldt dat in de eerste plaats voor ouderen zelf. Een realistische kijk op wat ouder worden is, kan handvatten bieden voor betere samenwerking in de wijk.

Tijdens de kennisbijeenkomst 'Ouderen thuis in de wijk' maken we kennis met wat Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo leerden over ouder worden en oud zijn. Jouw praktijkervaring met buurtinitiatieven biedt daarbij een prachtige reality check: herken je in jouw wijk deze bevindingen en hoe ga jij hiermee om? We bekijken met elkaar wat dit betekent voor de manier waarop ouderen het initiatief nemen en met anderen samenwerken. Wat kan helpen ouderen zich thuis te laten (blijven) voelen in jouw wijk?

Ben je zelf wat ouder en wil je meepraten? Of ben je actief betrokken bij initiatieven/projecten gericht op het versterken van de verbinding in de buurt? Geef je op en denk met ons mee! 

Programma:
12.15 uur          Inloop met broodjes & drinken
12.45 uur          Deel I: Presentatie Ouderen thuis in de wijk
14.00 uur          Pauze
14.15 uur          Deel II: Wat betekent dit voor mij, voor de ouderen in mijn wijk en voor mijn buurtinitiatief?
15.30 uur          Afronding
16.00 uur          Napraten met een drankje

Deelname is gratis.

Inschrijven

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen