Kennisbijeenkomst: Ouderen thuis in de wijk

Begin

23-01-2020 om 16:30

Einde

23-01-2020 om 20:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Vlonder, Florasingel 38, 6043 WD Roermond

Wie actief is in zijn buurt, komt mensen van verschillende generaties tegen. Zeker ook ouderen. Heb jij je al eens afgevraagd wat het betekent om ouder te worden en te zijn in je wijk? En wat betekent dit voor jouw buurtinitiatief? Hoe kunnen wij samen met die ouderen ervoor zorgen dat ze zich thuis (blijven) voelen in de wijk? Wat hebben we daarvoor nodig? 

Samen met ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Looorganiseren we deze bijeenkomst. Onder de naam 'Thuis in deze tijd’ houden zij zich nu een aantal jaar bezig met ouder worden in de wijk. Via onderzoek, gesprekken en projecten ontdekten zij dat de beeldvorming rondom ouder worden en ouderdom soms erg stereotiep is, wat participatie in de weg staat. Ook merkten ze dat er weinig acceptatie van ouderdom is. Opvallend genoeg geldt dat in de eerste plaats voor ouderen zelf. Een realistische kijk op wat ouder worden is, kan handvatten bieden voor betere samenwerking in de wijk.

Tijdens de kennisbijeenkomst 'Ouderen thuis in de wijk' maken we kennis met wat Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo leerden over ouder worden en oud zijn. Jouw praktijkervaring met buurtinitiatieven biedt daarbij een prachtige reality check: herken je in jouw wijk deze bevindingen en hoe ga jij hiermee om? We bekijken met elkaar wat dit betekent voor de manier waarop ouderen het initiatief nemen en met anderen samenwerken. Wat kan helpen ouderen zich thuis te laten (blijven) voelen in jouw wijk?

Ben je zelf wat ouder en wil je meepraten? Of ben je actief betrokken bij initiatieven/projecten gericht op het versterken van de verbinding in de buurt? Geef je op en denk met ons mee! 

Programma:
16.30 uur           Inloop
17.00 uur           Deel I: Presentatie Ouderen thuis in de wijk
18.15 uur           Soep en broodjes
18.45 uur           Deel II: Wat betekent dit voor mij, voor de ouderen in mijn wijk en voor mijn buurtinitiatief?
20.00  uur          Afronding
20.30 uur           Napraten met een drankje

Deelname is gratis.

Inschrijven

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen