Inwoner- en cliëntparticipatie workshop

Begin

03-12-2019 om 12:30

Einde

03-12-2019 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Utrecht (exacte locatie nog niet bekend)

Hoe geef je als organisatie vorm aan het benutten van de ervaringskennis die burgers rijk zijn? Dit gaat niet alleen over het ophalen van deze ervaringskennis, maar juist ook op het vertalen van deze input naar een ontwerp en implementatie hiervan.

Inwoner- en cliëntparticipatie, ook wel burgerparticipatie genoemd, klinkt misschien wat abstract. We willen daarom de ruimte geven aan concrete voorbeelden die tot echte verbeteringen hebben geleid. Denk bijvoorbeeld aan het toegangsproces verbeteren door de ervaringen van inwoners op te halen via de methodiek van “klantreizen”, of hoe burgers op sommige plekken taken van de gemeente overnemen en zelf de zorg met gemeente, wijkzorg en vrijwilligers coördineren.

Hoe geef je als organisatie vorm aan het benutten van de ervaringskennis die burgers rijk zijn? Dit gaat niet alleen over het ophalen van deze ervaringskennis, maar juist ook op het vertalen van deze input naar een ontwerp en implementatie hiervan. Hiervoor organiseren we een landelijke bijeenkomst in het midden van het land waarin de focus ligt op het aanreiken van handvatten hiervoor.

Er zal een kort plenair gedeelte zijn met daarnaast veel ruimte voor kennis- en expertiseontwikkeling en het delen van ervaringen. We geven in de bijeenkomst graag podium aan inspirerende voorbeelden (waarin input van inwoners daadwerkelijk is omgezet in resultaat), faciliteren de onderlinge uitwisseling van deelnemers, delen kennis en methodieken en besteden aandacht aan het beantwoorden van concrete vragen van deelnemers.

Aan het eind van het programma is er gelegenheid voor een ‘speeddate’ met een expert. Deelname aan deze speeddates is alleen mogelijk met een vooraf toegestuurde concrete vraag. Deze kunt in het inschrijfformulier aangeven. Op de dag zelf zullen wij u naar de juiste expert toe leiden die uw vraag heeft voorbereid. We proberen zo veel als mogelijk vragen te bundelen met vragen van andere deelnemers, zodat tijdens de speeddates er ook onderlinge uitwisseling tussen de deelnemers kan zijn.

Inschrijven

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen