Kennisbijeenkomst: Ouderen thuis in de wijk

Begin

12-12-2019 om 17:30

Einde

12-12-2019 om 20:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Dorpshuis de Dorpshoeve, Westeinde 6, 9415 PJ, Hijken (DR)

Ouder worden: hoe doe je dat en wat betekent het voor jouw buurtinitiatieven?

Wie actief is in zijn buurt, komt mensen van verschillende generaties tegen. Zeker ook ouderen. Heb jij je al eens afgevraagd wat het betekent om ouder te worden en te zijn in jouw wijk of dorp? En wat betekent dit voor jouw buurtinitiatief? Hoe kunnen wij samen met die ouderen ervoor zorgen dat ze zich thuis (blijven) voelen in hun wijk of dorp? Wat hebben we daarvoor nodig?

Samen met ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo organiseren KNHM foundation en BOKD deze bijeenkomst. Onder de naam 'Thuis in deze tijd’ houden de ouderenfondsen zich al een aantal jaar bezig met ouder worden in de wijk. Via onderzoek, gesprekken en projecten ontdekten zij dat de beeldvorming rondom ouder worden en ouderdom soms erg stereotiep is, wat participatie in de weg staat. Ook merkten ze dat er weinig acceptatie van ouderdom is. Opvallend genoeg geldt dat in de eerste plaats voor ouderen zelf. Een realistische kijk op wat ouder worden is, kan handvatten bieden voor betere samenwerking in wijken en dorpen.

Tijdens de kennisbijeenkomst 'Ouderen thuis in de wijk' nemen twee onderzoekers namens Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo u mee in wat zij leerden over ouder worden en oud zijn. Jouw praktijkervaring met buurtinitiatieven biedt daarbij een prachtige reality check: herken je in jouw wijk of dorp deze bevindingen en hoe ga jij hiermee om? We bekijken met elkaar wat dit betekent voor de manier waarop ouderen het initiatief nemen en met anderen samenwerken. Wat kan helpen ouderen zich thuis te laten (blijven) voelen in jouw wijk of dorp?

Ben je zelf wat ouder en wil je meepraten? Of ben je actief betrokken bij initiatieven/projecten gericht op het versterken van de verbinding in de buurt? Geef je dan op! Deelname is gratis.

Programma:
17.30 uur           Inloop (soep met broodjes)
18.00 uur           Welkom
18.05 uur           Presentatie Ouderen thuis in de wijk
Uitwisseling: wat betekent dit voor mij, voor de ouderen in mijn wijk en voor mijn buurtinitiatief?
20.30 uur           Napraten met een drankje

Aanmelden: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmOY4qy9HgTscqeaG-qM3MOce78GJgFn26hpOQnUusx-WEAg/viewform

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen