Ouderen thuis in de wijk

Begin

15-11-2019 om 09:30

Einde

15-11-2019 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Waalbandijk 8-22, 6541 AJ NIJMEGEN

In Nijmegen vindt een bijeenkomst plaats over de betekenis van ouder worden en wat dit voor je buurtinitiatief kan betekenen.

In je buurtinitiatief kom jij mensen van verschillende generaties tegen. Vast en zeker ook ouderen. Heb jij je al eens afgevraagd wat het betekent om ouder te worden en te zijn in je wijk? En wat betekent dit voor jouw buurtinitiatief? Hoe kunnen wij samen ervoor zorgen dat ouderen zich thuis (blijven) voelen? Wat hebben we daarvoor nodig?
De bijeenkomst wordt georganiseerd door LSA samen met ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. Onder de naam 'Thuis in deze tijd’ houden zij zich nu een aantal jaar bezig met ouder worden in de wijk. Via onderzoek, gesprekken en projecten ontdekten zij dat de beeldvorming rondom ouder worden en ouderdom soms erg stereotiep is, wat participatie in de weg staat. Ook merkten ze dat er weinig acceptatie van ouderdom is. Opvallend genoeg geldt dat in de eerste plaats voor ouderen zelf. Een realistische kijk op wat ouder worden is en hoe ouderen door hun tijd zijn gevormd, kan handvatten bieden voor betere samenwerking in de wijk.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen