Symposium ‘7 Concrete Lessen voor Samen beslissen’

Begin

03-12-2018 om 09:00

Einde

03-12-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tijdens het symposium van het Zorginstituut op maandag 3 december draait het om visies en doelstellingen voor de verdere ontwikkeling van Samen beslissen maar ook om wat er tot nu toe al is bereikt en de noodzakelijke verspreiding van kennis.

Wat levert deze dag u op?

Tijdens het symposium van het Zorginstituut op maandag 3 december draait het om visies en doelstellingen voor de verdere ontwikkeling van Samen beslissen maar ook om wat er tot nu toe al is bereikt en de noodzakelijke verspreiding van kennis. Tijdens 3 rondes workshops staan de praktische aanpak en (talrijke) geleerde lessen van 7 bijzondere en zeer verschillende projecten voor Samen beslissen centraal. Tijdens een paneldiscussie in de middag onder leiding van dagvoorzitter Oscar Kocken, zullen de meest opvallende inzichten, meningen en opbrengsten van deze dag interactief met de zaal worden besproken. Voor het Zorginstituut ligt de lat voor het symposium hoog: deze is geslaagd wanneer iedere deelnemer na afloop met nieuwe kennis en contacten naar huis gaat. Daarmee kan de olievlekwerking van Samen beslissen, die de stimuleringsregeling Transparantie over de Kwaliteit van Zorg als doel heeft, in de zorgsector verder worden vergroot.

 

 

Inhoud workshops

Bekijk de workshops en schrijf direct in op uw voorkeuren.
 

Aanleiding voor deze dag

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Zorginstituut Nederland is in 2016 gestart met de subsidieregeling ‘Transparantie over de Kwaliteit van Zorg’. Deze is een vervolg op het Jaar van de Transparantie dat van maart 2015 tot en met maart 2016 plaatsvond. Alle partijen in de zorg leverden in dat jaar een extra inspanning om de beschikbaarheid en vindbaarheid van betrouwbare en begrijpelijke informatie voor patiënten te vergroten. Met de regeling 'Transparantie over de Kwaliteit van Zorg' wordt de aandacht en ondersteuning voor projecten gericht op het vergroten van benutten van transparante informatie voortgezet. Met als doel voorlopers op het gebied van Samen beslissen te helpen bij de opzet en uitvoering van projecten. Inmiddels staat de teller op 40 projecten in de eerste-, tweede- en derdelijnszorg. Voor de eerste zeven projecten van het beginjaar 2016 is het moment nu daar dat zij op eigen benen verder gaan, zonder financiële ondersteuning. Hun geleerde lessen staan centraal tijdens het symposium ‘7 Concrete lessen over Samen beslissen in de Zorg’.


Praktische actuele inzichten voor iedere zorgprofessional

Het symposium ‘7 Concrete Lessen voor Samen beslissen’ is bedoeld voor iedereen in de zorgsector die betrokken is bij Samen beslissen. Uit interesse of omdat u er in de praktijk al mee te maken hebt en zoekt naar actuele inzichten en richtingen om de informatie-uitwisseling tussen patiënt en zorgverlener beter vorm te geven zodat de best passende zorg kan worden geboden. Voor de volgende groepen is het symposium met name interessant: medisch specialisten, huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, psychologen, psychiaters, beleidsmakers, patiënten en hun vertegenwoordigers, verpleegkundigen, kwaliteitsfunctionarissen, HRM-adviseurs met portefeuille leren en ontwikkelen, opleiders (universiteiten, geneeskunde, opleiding verpleegkundigen), onderzoekers, verzekeraars en vertegenwoordigers van brancheorganisaties.
NB. Voor deze dag is accreditatie aangevraagd.
 

Een bijzondere locatie

Het symposium vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) aan de Mauritskade 63 in Amsterdam. Een sfeervolle locatie die de rijke historie ademt van het instituut dat teruggaat tot 1864. De keuze voor het KIT is niet toevallig: als toegepast kennisinstituut werken de medische adviseurs van het KIT overal ter wereld mee aan de verbetering van de kwaliteit van gezondheidszorg in laagontwikkelde landen.
 

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen