Expeditie Begonia, congres over woonvariaties

Begin

10-10-2018 om 09:15

Einde

10-10-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Rijtuigenloods Amersfoort

Kom 10 oktober 2018 naar Expeditie Begonia in Amersfoort om de nieuwste woonvariaties te zien; van prille idee├źn tot vergevorderde plannen en gerealiseerde woonvormen.

Voor langer of weer thuis wonen zijn nieuwe tussenvormen nodig: woonvormen die het gat vullen tussen geheel zelfstandig wonen en verblijf in een instelling. Een inclusieve samenleving vraagt om meer variatie in wonen, welzijn en zorg. Prettig wonen - veilig en met contacten en voorzieningen in de buurt - is een basisvoorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving.

Daarom organiseert het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg voor de vierde keer Expeditie Begonia. Meld u aan!

Versterken van sociale netwerken

Dit jaar staat het versterken van sociale netwerken centraal. Hoe kunnen woonvormen bijdragen aan het in stand houden of uitbouwen van het netwerk van burgers? Bij het langer thuis of opnieuw thuis wonen is het hebben van een kring aan familieleden, vrienden, professionals, vrijwilligers, buren van groot belang. Om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen, om participatie te stimuleren, zodat mensen zo prettig mogelijk kunnen wonen in de wijk. Dit vraagt om de juiste infrastructuur: voorzieningen in de nabijheid, plekken om elkaar te ontmoeten, mogelijkheden om mee te doen. Met Expeditie Begonia op weg naar een inclusieve samenleving vol woonvariaties!

Inspiratie en verdieping

In een afwisselend programma maakt u kennis met woonvormen die ouderen en mensen met een beperking of GGZ-problematiek in staat stellen comfortabel te wonen met zorg nabij. Met inspirerende sprekers, projectpresentaties en verdiepende colleges.

https://www.kcwz.nl/agenda/expeditie-begonia-2018/introductie

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen