De Kracht van zorgzame gemeenschappen

01-07-2024

Kracht van de Veenkoloniën bracht een boekje uit dat de Kracht van Zorgzame gemeenschappen zichtbaar maakt, toegespitst op verhalen uit de Veenkoloniën.

Het aantal zorgzame gemeenschappen neemt in Nederland de laatste jaren flink toe. Al deze initiatieven dragen bij aan het welzijn van inwoners. Zij helpen ons op weg naar een gezondere samenleving.

Kracht van de Veenkoloniën bracht een boekje uit dat de Kracht van Zorgzame gemeenschappen zichtbaar maakt, toegespitst op verhalen uit de Veenkoloniën. Het moedigt aan om anders naar de zorg te kijken. Het boekje nodigt uit om vanuit het perspectief van de inwoner te kijken. Vanuit gemeenschapsdenken, dicht bij de mens. Waardoor we samen met vaak simpele oplossingen vooruit kunnen.

Wil je het boekje lezen? Dat kan via deze link. Fysiek exemplaar ontvangen? Mail dan even naar communicatie@krachtvandeveenkoloniën.nl

De Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën is een groeiende beweging van bewonersinitiatieven, met bewoners uit de Drentse en Groninger Veenkoloniën aan het roer. De initiatieven versterken elkaar met het delen van kennis en ervaringen. Zo vormen ze samen een krachtig netwerk van bewonersinitiatieven die het leven in het veengebied gezonder en mooier maakt.
Kracht van de Veenkoloniën is lid van Nederland Zorgt Voor Elkaar.

Bron: website Kracht van de Veenkoloniën.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen