Extra steun voor lokale netwerken voor vrijwillige zorg

28-06-2022

Het Oranje Fonds roept lokale netwerken die zorg door vrijwilligers mogelijk maken op om zich te melden voor de nieuwe tender Lokaal Samenspel vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds.

Tijdens de coronacrisis zijn er veel sociale, veelal vrijwillige initiatieven ontstaan die in staat waren om kwetsbare mensen te bereiken, in contact te blijven met doelgroep en vrijwilligers te mobiliseren. Organisaties met een sterk netwerk zijn samenwerkingsverbanden aangegaan om gezamenlijk de problemen aan te pakken.

Het Oranje Fonds ziet dat deze netwerken de potentie hebben om niet alleen coronagerelateerde problemen aan te pakken, maar ook op langere termijn bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen. Zoals het mogelijk maken dat mensen dichtbij huis zorg kunnen krijgen door vrijwilligers. Daarom wil het Oranje Fonds deze netwerken extra steun bieden, zodat zij de samenwerking kunnen versterken en zich kunnen doorontwikkelen. Inspirerende voorbeelden waardoor het Oranje Fonds zich heeft laten inspireren zijn o.a. Zorgcoöperatie Austerlitz en Zorgvrijstaat Rotterdam.

Sociale initiatieven die in zo’n verband samenwerken kunnen zich t/m 15 september 2022 aanmelden voor deelname. Er worden 15 netwerken geselecteerd, die niet alleen financiering krijgen, maar ook kennis, coaching en zichtbaarheid. 

Heb je vragen over het doen van een aanvraag? Op maandag 4 juli is er een online informatiebijeenkomst van 15.00 uur tot 16.30 uur. Deelnemen kan via de link op de website van het Oranje Fonds.

Lees meer over deze tender op de website van het Oranje Fonds.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen