Stadsdorp Elsrijk

Het Amstelveense Stadsdorp Elsrijk had andere ideeën over wat de wijk nodig had dan de welzijnsorganisatie. De bewoners maakten gebruik van het uitdaagrecht en zijn nu opdrachtgever voor het welzijnswerk.

Stadsdorp Elsrijk heeft van de gemeente het opdrachtgeverschap voor het welzijnswerk gekregen. Hun claim op grond van het uitdaagrecht (Right to Challenge) is dat zij beter, effectiever en goedkoper kunnen werken dan de welzijnsorganisatie Participe. Het budget ging vroeger naar de wijkcoach en de beheerder in dienst van en aangestuurd door de welzijnsorganisatie. Voor € 50.000 werd in het verleden 20 uur beschikbaar gesteld.

Het stadsdorp had andere ideeën over wat er nodig was voor de wijk dan de welzijnsorganisatie, en omdat zij een vrijwilligersorganisatie zijn kunnen zij ook zonder overhead factureren. Nu gaat het budget naar het stadsdorp, die daarvoor de beheerder en de wijkcoach inhuurt en aanstuurt. Van hetzelfde geld konden er twee keer zoveel uren worden betaald, omdat de overhead niet hoeft te worden gerekend.

Afbeeldingen

0  reacties

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen