Achterban Werkt

Achterban Werkt! is een stichting die zich met vrijwilligers inzet voor participatie en meer levensvreugde in de wijk Mariahoeve te Den Haag. Zij brengen Hagenaars samen en nodigen hen uit om als buurtverbinder initiatieven in de wijk op te zetten. AW heeft speciale aandacht voor Hagenaars die zich in een uitdagende situatie bevinden door verslaving, dakloosheid of psychische klanten.

Achterban Werkt! kon in 2018 starten met een startsubsidie van de gemeente Den Haag. Door de jaren heen organiseerden zij talloze activiteiten voor de buurt en speciale acties voor daklozen. De penningmeester van het bestuur schreef daarvoor telkens succesvol fondsen aan als het Oranjefonds, Kansfonds, Fonds1818, het Haƫlla Fonds, het Haagse Groene Kruis Fonds, de MAEX en de PostcodeLoterij.

Achterban Werkt! communiceert helder via rapportages, haar website en social media wat er met de fondsgelden is gedaan. Dit bleek een goede basis voor jarenlange samenwerking met diverse fondsen.

In coronatijd steunde de stichting een groot aantal wijkbewoners die in de problemen waren geraakt. Achterban Werkt! houdt regelmatig acties waarbij ze slaapzakken of levensmiddelen uitdelen. Ook kunnen mensen die dat nodig hebben gratis een maaltijd, luiers of menstruatieproducten afhalen.

 

 

Afbeeldingen

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen