Financieringsstrategieën

Hier vind je verschillende strategieën om de financiering van je initiatief voor langere tijd veilig te stellen. Per strategie wordt een praktijkvoorbeeld uitgelicht.

Gemengde en gestapelde financiering

 
Een financieringsstrategie die veel wordt ingezet door initiatieven die zich doorontwikkelen is die van gestapelde financiering. Dit is een combinatie van financieringsvormen waarmee het risico wordt gespreid. Nadeel kan zijn dat het veel tijd kost de verschillende contracten te managen.
 

 Lees meer 

Duurzame samenwerking met professionele partijen

 
Een strategie om je initiatief toekomstbestendig gefinancierd te krijgen is het aansturen op een langdurige relatie met systeempartijen. Het voordeel hiervan is dat je voor langere tijd verzekerd bent van inkomsten. De keerzijde is dat je initiatief onderdeel wordt van het institutionele landschap en de bijbehorende dynamiek.
 

  Lees meer 

 

 

 

 

Inkomsten uit eigen huisvesting 

 
Initiatieven hebben vaak een financieringsbehoefte omdat zij voor huisvesting moeten betalen. Als het echter lukt om accommodatie in eigen beheer te krijgen, wordt het in plaats van een kostenpost juist een bron van inkomsten. 

  Lees meer 

Sociaal ondernemen

 
Subsidies werken vaak goed in de beginfase, maar drogen vroeg of laat op. Door eigen inkomsten te genereren met de verkoop van diensten en/of producten word je minder afhankelijk. Het vergt wel een zekere mate van ondernemingszin.

 Lees meer 

 

 

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen