Atelier Voorzorgcirkels

Begin

27-08-2024 om 13:30

Einde

27-08-2024 om 15:30

Ben je erbij?

Nog geen aanwezigheid doorgegeven.

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Heb jij gehoord van Voorzorgcirkels, ben je nieuwsgierig en wil je graag stappen zetten? Het Atelier Voorzorgcirkels is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met voorzorgcirkels. Deelname is gratis.

Het starten van een voorzorgcirkel klinkt eenvoudig maar waar begin je eigenlijk? Hoe ziet je (werk)veld eruit en wie moet je betrekken? Ken je de sleutelfiguren in de wijk? En als je deze niet kent, waar start je dan? Volstaat een briefje met een uitnodiging in de brievenbus of is er meer nodig? En als er dan een cirkel ontstaat, hoe hou je deze levend? Wat kom je allemaal tegen?

Dit zijn zomaar wat vragen die wij, de projectleiders voorzorgcirkels van NLZVE, dagelijks tegenkomen tijdens gesprekken met zowel inwoners als professionals. Vragen waar we tijdens het atelier praktisch mee aan de slag gaan. Annemarie, Vera en Willemijn delen hun ervaringen uit de praktijk en gaan in op praktische hulpmiddelen om een voorzorgcirkel te starten.

De belangrijkste stap bij het starten van een voorzorgcirkel komt echter vanuit het hart. Naast professional zijn we ook allemaal mens. Mens in een straat, in een wijk, misschien ben je mantelzorger? Hoe zou jij willen dat jouw wereld eruitziet, hoe kijk je naar elkaar om? Kortom, bij het starten van een voorzorgcirkel neem je ook jezelf mee. Ook daarin zetten we stappen. Zo komen we samen tot een zorgzame samenleving.

Aanmelden voor het online atelier doe je door een mail te sturen naar: voorzorgcirkels@nlzve.nl
Hier kun je ook terecht met al je vragen.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen