Webinar: Voorzorgcirkels als antwoord op vergrijzing

Begin

27-06-2024 om 12:00

Einde

27-06-2024 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De problemen van de toenemende vergrijzing zijn alleen op te lossen met mensen die omzien naar elkaar en iets voor elkaar over hebben. Henk Geene, initiatiefnemer van Voorzorgcirkels en Willemijn Krol, projectleider vanuit NLZVE vertellen over voorzorgcirkels als manier voor hulp dichtbij huis.

De problemen die de toenemende vergrijzing met zich meebrengt zijn alleen in de samenleving op te lossen, met mensen die omzien naar elkaar en iets voor elkaar over hebben, aldus Henk Geene, initiatiefnemer van Voorzorgcirkels. Dit zijn groepjes van acht tot dertien mensen die op loop-of fietsafstand van elkaar wonen, waarin gezonde vitale ouderen zorgbehoeftige ouderen helpen.

Willemijn Krol is vanuit ROS Elaa betrokken bij het programma Positief Gezond Almere. De kern van dat programma is de zorg af te buigen om zorg te voorkomen als andere oplossingen mogelijk zijn. Toen ze in contact kwam met Henk, leerde Willemijn dat zijn aanpak in al zijn eenvoud precies is wat je moet willen bereiken om te voorkomen dat mensen om zorg gaan vragen. Almere heeft de ambitie om tot 190 voorzorgcirkels te komen. Willemijn werkt als projectleider bij Nederland Zorgt voor Elkaar om Voorzorgcirkels te realiseren in drie zorgkantoorregio's van Zorgverzekeraar VGZ.

Tijdens dit interactieve webinar georganiseerd door Platform De Eerstelijns, gaat Mariette Reineke van Lorenz in gesprek met Henk Geene en Willemijn Krol over voorzorgcirkels. We gaan praten over wat het is, hoe het werkt, en over ervaringen uit de praktijk. Er is voldoende ruimte voor vragen.

Datum: donderdag 27 juni
Tijd: 12:00 - 13:00 uur (boterhammen zijn welkom)
Aanmelden via de site van De Eerstelijns 

Er zijn geen kosten verbonden aan deze webinar. Kan je niet live aanwezig zijn? Meld je dan ook aan, dan ontvang je de opname.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.

Meer informatie

Contact

ondersteuningsteam@nlzve.nl 
0800-8010 (werkdagen 09.00-17.00 uur)


 

 

Cookie-instellingen